сите категории
ENEN

Вести

Примена на железен сулфат во цемент

Време: 2020-11-13 Посети: 438

JACA8IQVI8FGGD64BW(FUU3

Црниот сулфат монохидрат главно се користи како редукционо средство во цементната индустрија со цел да се постигне содржина на Cr(VI) помала од 2 mg/L. Во 30% монохидрирана форма, железен сулфат е главниот производ што го користи пазарот на цемент за намалување на шествалентен хром. Овој производ е најсигурната и најчистата алтернатива што производителите на цемент можат да ја користат во однос на другите опции на пазарот.

Железен сулфат монохидрат голем грануларен е главниот производ на RECH CHEMCAL. Овој производ е широко користен во цементната индустрија од европски и американски клиенти. Ако имате побарувачка за железен сулфат, ние ќе бидеме ваш сигурен снабдувач.

Жешки категории