сите категории
ENEN
ѓубриво
Цинк сулфат монохидрат
Цинк сулфат монохидрат

Цинк сулфат монохидрат

Друго име: цинк сулфат монохидрат во прав


Хемиска формула: ZnSO4·H2O
ХС БР.: 28332930
CAS бр .: 7446-19-7
Пакување: 25 кг/торба
1000,1050,1100,1150,1200,1250,1300,1350 кг/голема торба

Информации за производот
Место на потекло:Кина
Бренд име:РЕХ
Број на моделот:RECH07
Потврдување:ISO9001/ FAMIQS

Цинк сулфат монохидрат се користи како додаток на ѓубриво за спречување и коригирање на недостаток на цинк во земјоделските култури. Цинкот (Zn) е важен за ензимската активност поврзана со метаболизмот на јаглени хидрати во растенијата.
Постојат различни стратегии за примена на цинк. Може да се применува со висока стапка, наменета да трае неколку години, или со пониски стапки на годишно ниво, на пр. секогаш кога се сее култура или еднаш годишно во дрвја, насади и лозови култури, на пр. во пролет, на почетокот на главната вегетативна сезона. Алтернативно, може да се применува со пониски стапки, но на поредовна основа во мешавините на НПК ѓубрива во текот на сезоната на растење, така што кумулативната стапка на годишно ниво е многу иста како онаа каде што се нанесува еднократно.

параметри
Содржинастандардстандард
Чистота98% мин98% мин
Zn35% мин33% мин
Pb10ppmmx10ppmmax
As10ppmmax10ppmmax
Cd10ppmamx10ppmmax
големинаПравГранулзр 2-4мм


Iкваки

Жешки категории