сите категории
ENEN
ѓубриво
Калиум хумат
Калиум хумат

Калиум хумат

Хемиска формула: C9H8K2O4

CAS бр .: 68514-28-3

Пакување:25 кг/торбаИнформации за производот

Место на потекло:

Кина

Бренд име:

РЕХ

Број на моделот:

Потврдување:

ISO9001

Калиум хумат е високо ефикасно органско ѓубриво, бидејќи хуминската киселина е високо активен агенс, може да го зголеми достапниот калиум во почвата, да ја намали загубата и фиксирањето на калиумот, да ја зголеми апсорпцијата и искористеноста на калиумот во земјоделските култури, исто така, може да го задржи азот и бавно ослободување, отчукува фосфорот во почвата, ги хелираат микроелементите, ја подобрува структурата на почвата за да ја зголеми способноста за задржување вода и создава добра средина за микробната група, што исто така ќе помогне да се подобри структурата на почвата. Според тоа, плодноста на почвата значително ќе се зголеми и ќе се зголеми растенијата растот и жетвата и квалитетот на неговите плодови.

Се користи во земјоделството како додаток на ѓубриво за зголемување на ефикасноста на ѓубривата


параметри

IТЕМ

SТАНДАРД

SТАНДАРД

Хуминска киселина

60% мин

65% мин

К2О

10% мин

10% мин

Растворливост во вода

  90% мин

95% мин

Органска материја

85% мин

85% мин

големина

1-2 мм / 2-4 мм

Снегулка/Прашок


Iкваки

Жешки категории