сите категории
ENEN
ѓубриво
Магнезиум сулфат монохидрат кизерит

Магнезиум сулфат монохидрат кизерит

Друго име: гранули за магнезиумско ѓубриво/ Кизерит


Хемиска формула: MgSO4•H2O

ХС БР.: 283321000

CAS број: 7487-88-9

Пакување: 25 кг/торба

1000,1050,1100,1150,1200,1250,1300,1350 кг/голема торба

Информации за производот
Место на потекло:Кина
Бренд име:РЕХ
Број на моделот:RECH11
Потврдување:ISO9001/ FAMIQS

Во земјоделството, магнезиум сулфат се користи за зголемување на содржината на магнезиум или сулфур во соли. Магнезиум сулфат монохидрат Гранулар најчесто се применува на растенија во саксии, или на култури гладни за магнезиум, како што се компири, рози, домати, лимони, моркови и пиперки, и употребата на магнезиум сулфат како извор на магнезиум за соли без значително менување на PH на почвата.

параметри
Содржинастандард

MGO (растворливост во киселина)

24-25% мин
MGO (растворливост во вода)20-21% мин
s16.5% мин
Влага4.9% макс
ИзгледСива бела грануларна


Iкваки

Жешки категории